Havuç Dilimi

Geçmişten bu yana devam ettirdiğimiz birtakım gelenekler gibi bazı lezzetler de günümüzde hala popülerliğini sürdürmektedir. Bunlardan biri de şüphesiz ki baklavadır. Tarihte ilk olarak nereden çıktığı konusu büyük bir tartışma olan bu tatlının, Osmanlı döneminde en lezzetli halini aldığı yadsınamaz bir gerçektir. Günümüzdeyse bu lezzete çok daha farklı şekil ve tatlarda rastlayabiliyoruz.

Geçmişten bu yana devam ettirdiğimiz birtakım gelenekler gibi bazı lezzetler de günümüzde hala popülerliğini sürdürmektedir. Bunlardan biri de şüphesiz ki baklavadır. Tarihte ilk olarak nereden çıktığı konusu büyük bir tartışma olan bu tatlının, Osmanlı döneminde en lezzetli halini aldığı yadsınamaz bir gerçektir. Günümüzdeyse bu lezzete çok daha farklı şekil ve tatlarda rastlayabiliyoruz. Tıpkı havuç dilimi gibi. Sunum şeklinin, bir tepsinin boydan boya kesilerek uzun dilimler halinde olması sebebiyle bu ismi alan tatlı, incecik yufkası ve iri fıstıklarıyla pek çok insanın favorisi olmayı başarmıştır.

 

Söz konusu baklava olduğunda pek çok insanın farklı tercihleri olabilir. Kimi için hamurunun çıtır olması önem arz ederken kimisi için cevizli kimisi için de fıstıklı olması önemlidir. Baclava’nın havuç dilimi ise hamurunun çıtırlığı ve Antep fıstığının iri şekilde kullanılması ile ön plana çıkmaktadır. Hem sunum şekli itibariyle göz dolduran hem de yapılış şekli ve bol malzemesi ile damakları şenlendiren bu lezzet pek çok organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır. Özel gün veya toplantılarda ikram edilmek üzere sıkça tercih edilen çeşitlerden biri olan havuç diliminin siparişi verilirken 1 kilogramındaki dilim sayısının 9 adet olduğu ve her bir dilim ağırlığının 110 gr geldiğini bilmekte yarar vardır. Kilogramındaki fıstık miktarı ise 162 gramdır.

 

Baclava’nın havuç dilimini özel kılan en büyük etkenlerden biri malzeme kalitesidir. Her bir malzemeyi Türkiye’nin farklı illerinden özenle seçerek bir araya getiren firma, en iyi ürünü ortaya çıkarabilmek için maliyet ve kilometreleri engel olarak görmemektedir. Ürünlerin kalitesine etki eden bir diğer önemli faktör de elbette ki ustalardır. Adeta bir sanat eseriymiş gibi üretim yapan deneyimli ustalarla çalışıldığından, ortaya hem göze hem de mideye hitap eden enfes tatlar çıkmaktadır. Havuç dilimi de dahil olmak üzere ürünlerin tamamı odun ateşinde pişirildiğinden tam istenen kıvam yakalanabilmektedir. Siz de bu lezzeti deneyimlemek istiyorsanız hemen siparişinizi verin! Sipariş verdiğiniz tarihin ertesi günü size teslim edilecek olan ürünlerimiz en fazla 3 saat öncesinde üretimden çıkmış olup taptaze şeklinde size ulaştırılmaktadır. Satın aldığınız havuç dilimini 2-3 gün uygun ortam koşulu ve kapalı kutuda muhafaza edebilmeniz mümkündür. Afiyet olsun!